Login
Register
Начало
Събота, 21 Март 2015 15:11

Дар от природата Избрана

Написана от 

Минералната вода се е считала за дар от бога, много преди съвременните хора да преоткрият нейните лечебни свойства. Местата около минералните извори са били предпочитано средство за поселение от древните цивилизации.

Днес, познаваме минералната вода, преди всичко като бутилиран продукт, но малко хора се досещат за изключителните места, където тя се добива. Те са изключителни, не само поради лечебните си свойства, но притежават и несравнима природа.

Едно от местата, които си струва да посетите заедно със своето семейство е Велинград. Градът е подходящ за семеен туризъм, в който дори и вашите деца ще открият за самите себе си. Велинград е известен със своите минерални извори и природата. Той е на предела, разположен между Рила и Родопите. В последните години, този район се е превърнал в един от най-развитите райони за туризъм, като се отчита голям ръст на строителството, предвидено да задоволи, както българските туристи, така и чуждестранните граждани.

Едно посещение на този град едва ли остава единствено. И, ако планирате да пътувате до Велинград със семейството си, по време на ваканциите на вашите деца, бъдете готови. Защото имено децата ще оценят разнообразните забавления, с които е известен градът. Едва ли ще бъде изненада, ако именно вашите малчугани са инициаторите на следващата ви ваканция във Велинград.

Освен минералните бази и извори, градът разполага с местността Клептуза, където децата ви могат да се повозят на, превърналите се в легенда, водни колела. Градът разполага с живописна теснолинейна железница, която е доста пренебрегвана от сънародниците ни, но която се възприема, повече от положително, от чуждите туристи.

Съчетанието на чист въздух, лечебна минерална вода, както и качествени забавления за цялото семейство са нещо, от което никой няма да се откаже. Защото, именно в това е смисълът на една добра почивка, която е едновременно приятна и ползотворна.

Свързани статии (по етикет)

Допълнително