Login
Register
Начало
Събота, 14 Март 2015 22:39

Какво няма да видите в Чикаго Избрана

Написана от 

Чикаго е град, който заслужава много повече, отколкото му бива отделяно внимание. Самите жители на космополитния град го наричат „Second city” (вторият град), вероятно за да подчертаят неговото съперничество с Ню Йорк.

Самият град не е прекалено голям, но в него умело се съчетават традиции и съвременност. Едно от нещата, които няма да видите са мръсни улици, което е в противовес на останалите американски градове. Чикаго е мултимилионен град, в който е доста лесно да стигнеш до крайната си цел. Въпреки това и той не е лишен от типичните за големи градове задръствания.


В Чикаго трудно може да видите и пешеходци, като почти няма значение, кога го посещавате или в коя част на града пътувате. Градският транспорт е доста добре организиран, като движенията на отделните линии автобуси, метро или влакове са синхронизирани почти напълно.

Чикаго е известен със своите пожарникари, добили славата си със своето себеотрицание и воля. Това най-ясно е проличало по време на големия пожар, който е унищожил голяма част от града през 1971 г. Неслучайно футболният отбор на града е кръстен Chicago Fire, като неговите фенове са едни от най-екзалтираните в американската футболна лига.

Едва ли ще видите пожарникарите в този град, просто защото те си вършат работата, без да се налага да привличат вниманието на жителите или гостите на Чикаго.

Чикаго е оцелял по време на Големия пожар, като именно това го е направил толкова модерен и проспериращ град. Неслучайно първият небостъргач е построен в Чикаго. Все още има сгради, които привличат погледите със своите традиционни за минали епохи форми.

Това е град, в който ще се чувствате както във всеки мегаполис по света, но в същото време притежаващ очарованието на по-малък град, със своите улици и бохемски квартали.

Допълнително